Hallituskumppanit Mikko Kärnä (kesk) ja Katri Kulmuni (kesk) vaativat selvitystä pääministeri Antti Rinteen (sd) toimista. Asiasta kertovat Maaseudun Tulevaisuus ja Ilta-Sanomat.

Rinne on pitämässä tiedotustilaisuuden alkaen kello 12.30. Iltalehden tietojen mukaan omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) olisi eroamassa.

Kansanedustaja Kärnä sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että Rinteen jatko tehtävässään käy mahdottomaksi, jos selvästi käy ilmi, ettei Rinne ole puhunut totta eduskunnalle Postin omistajaohjauksesta. Kärnä sanoo lehdelle, että keskusta vaatii pääministeriltä selvyyttä asiaan.

Lisäksi Kärnä kommentoi asiaa Twitterissä.

"Tilanne on äärimmäisen vakava. Kansalaisten on voitava luottaa pääministerin ja hallituksen puheisiin, vaikka politiikan sisällöistä olisi erimielisyyttä", Kärnä tviittaa.

Keskustan puheenjohtaja Kulmuni puolestaan kommentoi Ilta-Sanomille tilannetta tekstiviestillä Brysselistä ministerikokouksesta.

”Keskusta haluaa asiaan selvyyden”, Kulmuni viestitti Ilta-Sanomille.

Ensi viikolla käydään välikysymyskeskustelu, jonka päätteeksi äänestetään hallituksen luottamuksesta. Oppositio on tehnyt välikysymyksen liittyen hallituksen toimiin Posti-kriisissä.