Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini teki viikonloppuna blogissaan pesäeroa uutta puheenjohtajaa valitsevaan kokoomukseen.

Soini kommentoi blogissaan kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaiden linjauksia tasa-arvoisesta avioliittolaista. Viime viikolla järjestyssä tv-keskustelussa selvisi, että ehdokkaista Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb sekä elinkeinoministeri Jan Vapaavuori kannattavat sukupuolineutraalia avioliittolakia. Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko puolestaan ilmoitti, että hän ei kannata lakialoitteeseen sisältyvää homoparien perheen ulkopuolista adoptio-oikeutta.

– Liberaalipuolue Kokoomus etsii itselleen puheenjohtajaa. Miesehdokkaat kannattavat homoliittoja…kisan nainen ei kannata homoadoptiota. Lohtu sekin, Soini kirjoittaa blogissaan.

Suurimman puolueen puheenjohtajan ja hallituksen muodostajan asemaa tavoitteleva Soini korostaa, että ”jos suurimmaksi meinaa, nimenomaan Kokoomus pitää haastaa”.

– Arvottomuus avaa oikean kyljen. On Kokoomuksessa vielä niitäkin, jotka ymmärtävät, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Homojen välinen liitto on homoliitto, Soini vahvistaa oman kantansa.

Katolista uskoa harjoittava Soini toteaa, että hänelle homoliitot ovat ”politiikan linjakysymyksiä”, eivät omantunnonkysymyksiä.