Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, nykyinen Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja, ulkoministeri Timo Soini jatkaa perussuomalaisten kovasanaista arvostelua. Hänen mukaansa perussuomalaisten kansanedustajat äänestävät nyt oppositiossa sellaisia hallitusohjelman toimenpiteitä vastaan, joita ovat itse olleet hyväksymässä.

–Tuolla tiellä ei ole jytkyjä tulossa, Soini kirjoittaa blogissaan.

Hän muistuttaa vieneensä perussuomalaiset hallitukseen vuonna 2015.

– Suomi oli talouden ja toiminnan suhteen pysähtyneisyyden ajassa. Isänmaan vuoksi oli tehtävä suunnanmuutos. Tiesin, ettei se ole helppoa. En voinut vastuullisena johtajana antaa puolueen ajautua marginaaliin ja antaa hävinneiden hallita. Puolue oli tekemässä hallitusohjelmaa, joka on vaativa. Siihen sitouduttiin porukalla. Käsittääkseni neljäksi vuodeksi. Kantin piti kestää. Ikävä kyllä, kesän 2017 puoluekokouksessa puolue otti uuden linjan. Eduskuntaryhmä hajosi sen seurauksena, Soini kertaa.

Hänen mukaansa Juha Sipilän (kesk.) hallitus, jossa siniset ovat edelleen mukana saavuttaa kaikki keskeiset tavoitteensa.

–Hinta on ollut kova. Vein puolueen hallitukseen, koska puolue on sitä varten, että vaikutetaan ja tehdään päätöksiä. Otetaan vastuu. Tiesin, että ohjelmallamme Suomi nousee. Olin oikeassa – mitä sitten?

Viikko sitten Soini kommentoi suorin sanoin perussuomalaisten puoluejohdon kommentteja niin Venäjän vastaisista pakotteista kuin Salisburyn hermomyrkkyiskustakin. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vastasi tuolloin, että ”on harmillista, että eräät puolueemme toimijat ovat antaneet helppoja syöttöjä lapaan esittämällä outoja tulkintoja Salisburyn myrkkyiskusta, Venäjän-vastaisista pakotteista tai Venäjän politiikasta laajemmin.”

Lue myös:

Jussi Halla-aholta yllättävä ulostulo: ”Eräät puolueemme toimijat ovat antaneet räksyttäjille helppoja syöttöjä lapaan”

Timo Soinilta raju täyslaidallinen: ”Onneksi en johda enää perussuomalaisia”