Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini liittyy viestinnän tietosuojalain eli Lex Nokian tyrmääjien kasvavaan joukkoon. Soini kertoo Uudelle Suomelle, että koko puolueen kanta on kypsymässä ”miinuksen puolelle”, mutta asiasta ei ole vielä tehty ryhmäpäätöstä.

– Hylkäykseen kallellaan ollaan. Voiko yrityksellä olla isommat valtuudet kuin poliisilla? Vastaus on, että ei voi, Soini toteaa ykskantaan.

– Tuossa muodossa kun laki on, niin emme tule olemaan sen kannalla.

Ennen Perussuomalaisia Lex Nokian ehtivät tyrmätä oppositiopuolueet Sdp ja Vasemmistoliitto.

Miksi oppositiopolitiikastaan kansalta parhaat arviot saanut Perussuomalaiset vasta nyt ottaa kantaa Lex Nokiaan?

– Ollaan haluttu, että kaikki perustelut ovat pöydällä. Meillä ei ole ollut myöskään ihmistä perustuslakivaliokunnassa, Soini selittelee.

Hallituspuolue vihreiden rivit ovat rakoilleet asian suhteen. Puolueen eduskuntaryhmästä on ilmoitettu, että halukkaat kansanedustajat saavat äänestää hallituksen esitystä vastaan. Ainakin ministeri Tarja Cronberg sekä kansanedustajat Ville Niinistö, Jyrki Kasvi ja Johanna Sumuvuori ovat ilmaisseet vastustavansa lakiesitystä.

Viikonloppuna keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen vihjasi vihreille, ettei hallituksessa ole pakko olla, kun puolueessa tunnutaan olevan niin monesta asiasta eri mieltä muiden hallituspuolueiden kanssa.

Myös Soini vihjaa, että vihreät voisi lähteä hallituksesta.

– En edes osaa ajatella vihreitä yhtenä puolueena vaan ryhmänä individualisteja. Heillä kaikki ovat aina saaneet olla ihan mitä mieltä vain mistä tahansa. On pääministerin asia tehdä johtopäätöksiä.

Perussuomalaisille paikka hallituksessa kelpaisi – mutta ei miten tahansa.

– Me tulemme hallitukseen vain voitettujen vaalien kautta, ja hallitusohjelma pitää kirjoittaa uudestaan.