Kotihoidontuki pitää säilyttää päivähoidon rinnalla, vaatii ulkoministeri Timo Soini (sin.). Hän viittaa tuoreessa blogikirjoituksessaan Uutissuomalaisen kyselyyn suomalaisten kannoista kotihoidontukeen.

–Tänään julkaistu tutkimus vahvistaa sen, jonka tiesinkin: Kansa ei hyväksy kotiäitivihaa vaan kannattaa perheiden valinnanvapautta. Pienten lasten äitien pakkoajaminen töihin sanelupolitiikalla ei saa kannatusta, Soini kommentoi tulosta.

Kyselyn mukaan 21 prosenttia vastaajista patistaisi äidit nykyistä aiemmin takaisin työelämään, kun 58 prosenttia vastustaa ajatusta. Uutissuomalainen kertoo Kelan kyselystä, jonka mukaan yli puolet perheistä on sitä mieltä, että lapsen tulisi olla kaksivuotias päivähoidon aloittaessaan.

87 prosenttia suomalaisperheistä käyttää Kelan mukaan kotihoidontukea ainakin jonkin aikaa. 43 prosenttia perheistä on käyttänyt sitä yli vuoden.

–Kannatan lapsiystävällistä Suomea ja se merkitsee sitä, että perheillä on taloudellisesti mielekäs valinnanvapaus kotihoidon ja päivähoidon välillä. Molempia tarvitaan. Mielestäni kotihoidontukea pitää nostaa, Soini toteaa.