Ulkoministeri Timo Soini (sin) kommentoi Vantaan Korson maalaismarkkinoilla tapahtunutta välikohtausta tuoreeltaan blogissaan. Soinia yritettiin aikaisemmin sunnuntaina lyödä vaalitilaisuudessa Korsossa. Hyökkääjällä oli yllään Soldiers of Odin -tunnukset.

”Tänään kohdalleni tuli ikävä välikohtaus, jota kukaan ei kohdalleen halua tai toivo. Uhkaava tilanne saatiin nopeasti rauhoittumaan. Olen kertonut näkemäni ja kokemani poliisille. Asia on nyt viranomaisten hoidossa ja tutkinnassa. He osaavat asiansa. Kiitän turvamiehiä hyvästä työstä”, Soini kirjoittaa.

Soini kertoo käyneensä Korson markkinoilla monta kertaa.

”Siellä on aina paljon porukkaa, monenlaista kaupankävijää ja tietysti myös poliitikkoja. Kansan keskuudessa niin kuin pitääkin.”

Soini ei itse ole ehdokkaana eduskuntavaaleissa, mutta kertoo haluavansa kirittää ehdokkaita. Korsossa kyseessä oli sinisten vaalitapahtuma.

”On tärkeää, että meillä on hyviä ehdokkaita ja kansalaisilla varaa valita. Jokainen ääni on merkityksellinen ja toivon, että ihmiset käyvät äänestämässä. Jokainen ääni vahvistaa suomalaista demokratiaa”, Soini sanoo.

Poliisin mukaan mieshenkilö ”oli aggressiivisena ja uhkaavana pyrkinyt lähestymään” vaalitilaisuudessa ollutta Soinia.

Tapaus on herättänyt laajaa huomiota myös ulkomailla. Esimerkiksi Reuters ja ruotsalaislehdet ovat uutisoineet asiasta.

Lue lisää:

Timo Soiniin kohdistunut hyökkäys järkyttää: ”Stoppi nyt heti”

Poliisi Timo Soiniin kohdistuneesta hyökkäyksestä: ”Mieshenkilö oli aggressiivinen ja uhkaava”