Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ihmettelee keskustapoliitikko Abdirahim ”Husu” Husseinin syytöksiä.

Hussein väitti, että Soini on rasisti, koska on hyväksynyt perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisen ohjelman.

–Hussein kirjoittaa omalla tasollaan. Olen vuosien saatossa kuullut kepulaisilta monenlaista ylistystä. Tähän verrattuna Hussein on vielä amatööri, Soini kommentoi Husseinin syytöstä Uudelle Suomelle.

Hussein kertoi aiemmin tänään perjantaina, että perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen ohjelma on rasistinen.

– Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen asiakirja täyttää rasismin kriteerit, ja tästä syystä asiakirja on rasistinen. Sen kirjoittaja on rasisti ja jokainen joka sen hyväksyy, hyväksyy rasismin. Näillä perusteilla on Timo Soinikin, hyväksyessään ohjelman, on rasisti, Hussein kirjoitti Puheenvuoron blogissaan.

Perussuomalaisten ohjelmassa ehdotetaan muun muassa, että ”ulkomaalaiselle puolisolle voitaisiin asettaa yleistä avioitumisikää korkeampi alaikäraja järjestettyjen avioliittojen kitkemiseksi”. Lisäksi puolue haluaisi valtion määräävän tulonsiirtojen varassa elävien maahanmuuttajien asuinpaikan.

– Asiakirjassa kerrotaan, että Perussuomalaiset haluavat eri lakeja ja erilaista viranomaiskohtelua ihmisille riippuen heidän etnisestä taustastaan, Hussein toteaa.

Soini haluaisi tietää mikä keskustan kanta on asiaan.

–Sananvapautta saa harjoittaa ja tämä on sitä. Minua tosin kiinnostaa, seisooko Keskusta puolueena Husseinin näkemyksen takana. Sitä voitte kysyä Keskustalta, kun minä olen jäävi, Soini toteaa.

Juttua korjattu 14.2.2015: keskustapoliitikko Abdirahim ”Husu” Husseinia kutsuttiin alkuperäisessä versiossa eduskuntavaaliehdokkaaksi, mitä hän ei ainakaan vielä ole.