Ulkoministeri Timo Soini (sin.) vitsailee blogissaan 20 vuotta johtamastaan ja perustamastaan puolueesta, perussuomalaisista.

–Perussuomalaiset. Perussuomalainen, ruotsalainen ja norjalainen menivät saunaan. Perussuomalainen jäi sinne asumaan. Sen pituinen se, Soini kirjoittaa.

Siniseen tulevaisuuteen runsas vuosi sitten siirtyneen Soinin kirjoituksen kohteena on ”humpuukioppositio”. Eduskunnan oppositiopuolueista kritiikiltä säästyvät RKP ja kristillisdemokraatit.

Soini ilkkuu vasemmistoliiton esittävän vain lisää menoja ilman tuloja. Vihreiden ”performanssipolitiikka” taas on Soinista ”aivan fantastista”.

–Torilla, ei kun klubilla. Pihalla kuitenkin. Kuin lintulauta, Soini toteaa viitaten vihreiden puheenjohtaja Touko Aallosta tukholmalaisella klubilla otettuihin kuviin.

SDP:n Soini taas arvostelee vastustaneen autoveron alennusta, vaikka veron tuotot ovat hänen mukaansa kasvaneet alennuksen seurauksena.

–SDP iloitsee autoveron alennuksesta! Skoda-kansa kiittää. SDP ei peru autoveron alennuksia, vaikka se on sitä budjetissa esittänyt. Vieläkö SDP kehtaa esittää? Ja kyllähän se kehtaa, esittää. Ei perua, Soini arvostelee.