Ulkoministeri, perussuomalaisten entinen puheenjohtaja ja nykyisin Siniseen tulevaisuuteen kuuluva Timo Soini arvioi blogissaan suorin sanoin perussuomalaisten puoluejohdon kommentteja niin Venäjän vastaisista pakotteista kuin Salisburyn hermomyrkkyiskustakin.

–Onneksi en johda enää perussuomalaisia, enkä kuulu perussuomalaisiin. Koko eilisen päivä olisin kulkenut pitkin eduskunnan käytäviä karvatollukat kitalaessa kommentoidessani yksi toistaan älyttömämpiä ulostuloja, Soini kirjoittaa.

Hän sanoo, että perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ja varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren kannanotot Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisista linjanvedoista Britannian myrkytystapauksesta ja sen aiheuttamista toimista ovat ”karua luettavaa”.

–Puuttuu sekä kokemus että ymmärrys. Huhtasaaren puheet Brysselin orjailusta venäläisdiplomaatin karkottamisessa puhuu puolestaan. Karkotuksista ei päätetty Brysselissä vaan pääkaupungeissa, Soini toteaa.

Hän kommentoi myös varapuheenjohtaja Juho Eerolan Venäjä-näkemyksiä.

–Kokonaan oma lukunsa on hoksnokkapoika Juho Eerola, puolueen varapuheenjohtaja, jolla on pahkasikapäivä säännöllisesti. Hänen puheensa Venäjästä ja Karjalasta ylittävät kaikki aikaisemmat toilailut. Nyt ei ole kyse mistään varavaltuutetuista vaan puolueen johdosta, Soini sanoo.

Eerola totesi viime viikolla Verkkouutisten ja Nykypäivän haastattelussa, että EU:n tulisi purkaa Venäjän-vastaiset pakotteet. Hänen mukaansa ne ovat Suomelle vahingolliset, minkä lisäksi muut EU-maat kiertävät niitä joka tapauksessa. Lisäksi hän vertasi Krimin valloitusta Karjalaan.

Verkkouutisten mukaan Jussi Halla-aho on moittinut Eerolaa tämän näkemyksistä.

Jussi Halla-aho itse arvioi torstaina Suomen Uutisten mukaan, että länsimaiden Venäjälle asettamat pakotteet ovat kuitenkin selvästi tehottomia ja toimivat osin tarkoitustaan vastaan.

Laura Huhtasaari puolestaan on ihmetellyt, miksei Suomi voinut odottaa ennen kuin teki päätöksen venäläisdiplomaatin karkottamisesta.