Ulkoministeri Timo Soini (sin.) ihmettelee, miksi oppositio ei tehnyt aktiivimallista välikysymystä eduskunnassa syksyllä.

–SDP:llä, vasemmistoliitolla ja perussuomalaisilla olisi ollut koko syksy aikaa tehdä aktiivimallista välikysymys eduskunnassa. Ei joko kiinnostanut tai ei osattu. Todennäköisesti ei hotsittanut. Kun kansalaisaloite alkoi vetämään, hypättiin siivelle. Loisimaan, hän kirjoittaa blogissaan.

Kommentti on herättänyt närää. SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen erityisavustaja ja viestintävastaava Dimitri Qvintus huomauttaa Soinille, että oppositio vastusti mallia valiokunnissa, eduskuntakäsittelyssä ja äänestyksissä.

–Timo Soini on tainnut itse nukkua aktiivimallin käsittelyssä. Tämän mallin mahdollisti Sininen uni. Oppositio vastusti mallia valiokunnissa, eduskuntakäsittelyssä ja äänestyksissä. Myös työmarkkinajärjestöt ovat olleet kriittisiä pitkin matkaa, hän kuittaa Twitterissä.

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder puolestaa toteaa Qvintusille, että Akava ja STTK osallistuivat aktiivimallin kolmikantatyöryhmän valmisteluun.

–En tiedä kuka on nukkunut ja missä, mutta tosiasia on että Akava ja Sttk osallitui kolmikantatyöryhmän valmisteluun. SAK ei osallistunut, Fjäder sanoo.

Akava ei osallistunut perjantain mielenilmaukseen. Sture Fjäder arvioi lauantaina Ylelle, että SAK ja Akava kulkevat nyt eri suuntiin. Hän totesi myös, ettei usko puoluepoliittisten lakkojen saavan ymmärrystä suomalaisilta.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta vastaaa tähän Twitterissä toteamalla, että myös tekemättä jättäminen voidaan tulkita puoluepoliittiseksi teoksi.

Lisää aiheesta:

”Tämäkö on Suomen demokratia 2018?” - Kovia sanoja aktiivimallista ja ay-liikkeestä, Li Anderssonilta tiukka vastaus

”Aktiivimallin ydinongelmat johtuvat hallituksen kahdesta sokeasta pisteestä”

Aktiivimallilakon lasku 120 vai 18 milj. €? ”Ehkä mielenilmaus oli kuitenkin sen arvoinen?”