Carl Haglundista tulee kulttuuri-, urheilu- ja tasa-arvoministeri Stefan Wallinin uusi valtiosihteeri. Rkp:n työvaliokunta ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä päättivät asiasta torstaina.

Wallinin edellinen valtiosihteeri Stefan Johansson (r.) joutui eroamaan tehtävästään käyttäydyttyään sopimattomasti. Silminnäkijöiden mukaan Johansson muun muassa tarrautui naisten rintoihin suurlähetystön järjestämällä vastaanotolla.

Kohu huomattiin myös ulkomailla. Tapauksesta ovat kertoneet muun muassa brittilehti Metro outojen uutisten palstallaan, ohiolainen Times of the Internet sekä ruotsalainen The Local.

Haglund on sitten kesän 2007 työskennellyt rkp:n ministereiden erityisavustajana. Hän on 29-vuotias, koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja taustaltaan toimittaja sekä yrittäjä. Haglund on myös Espoon kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsen. Syksyn kunnallisvaaleissa Haglund keräsi 1547 ääntää.

- Otan haasteen vastaan suurella energialla. Meillä on tärkeitä vastuualueita hallituksessa, monta tärkeää hallintouudistusta edessämme ja määrätietoinen hallitusohjelma toteutettavana. Jatkan mielelläni työtä näiden puolesta valtiosihteerinä, toteaa Haglund ministeriön tiedotteessa.