EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies vaatii, että Juha Sipilän (kesk.) hallitus tarttuisi perhevapaiden uudistamiseen.

–Se olisi ehkä tiedossa olevista rakenteellisista uudistuksista merkittävin, joka voitaisiin tehdä vielä tällä vaalikaudella. Ja kuten sanottu, uskon, että tältä porukalta (EK ja muut työmarkkinajärjestöt) voisi tulla tukea, Häkämies sanoo Porin SuomiAreenassa.

–Perhevapaauudistuksen valmistelu tulisi käynnistää. Tämän vuoden aikana se pystyttäisiin valmistelemaan, päättämään ensi vuonna eduskunnassa ja ottamaan käyttöön esimerkiksi vuonna 2019, hän kaavailee aikataulua.

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder katsoo, että mikään pieni nysväys ei perhevapaauudistuksen kohdalla riitä.

–Uskon, että löytyy yhteisymmärrys. Tarvitsemme kokonaisuudistuksen, emmekä mitään pientä tuunausta, mitä useimmiten on, kun uudistetaan työelämää. Ne ovat liian pieniä ne uudistukset. Tarvitaan täydellinen uudistus.

Perhevapaauudistuksesta ovat esittäneet malleja niin työantaja- kuin palkansaajajärjestöt sekä eri puolueet. Hallituksen puoliväliriihessä huhtikuussa kuitenkin linjattiin perussuomalaisten ja Timo Soinin vaatimuksesta, että uudistusta ei edistetä.

Uusi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) on kuitenkin ilmoittanut pitävänsä keskustelua yllä asiasta.

LUE LISÄÄ:

Perhevapaat: Soini ja Grahn-Laasonen törmäyskurssilla – ”Tilanne on aivan päinvastoin”

Suomen syntyvyysluku pysäytti uuden ministerin – ”Suurin huoleni on pienituloisten kuilu”