Kansanedustaja Marja Tiuran (kok.) kohutusta Thaimaan-lentojärjestelystä on saatu uutta tietoa. Konkurssiin mennyt vaalirahoittaja Nova Group on tuskin laskuttanut siitä Tiuraa.

- Jos Nova Groupilta olisi lähtenyt paperilasku Marja Tiuralle, sellainen olisi tullut todennäköisesti esiin, sanoo Nova Groupin konkurssipesän pesänhoitaja Pekka Kokko Uudelle Suomelle.

Näin ollen tamperelaisedustaja on maksanut lentonsa mitä ilmeisimmin joko suoraan Finnairille tai Nova Group on hoitanut laskun siitä Tiuraa koskaan veloittamatta.

Tiura itse ei muista, tuliko lasku Nova Groupilta vai Finnairilta. Hän kertoo hoitaneensa maksun aikoja sitten.

- En ole saanut Nova Groupilta lahjaksi mitään lentolippua, hän sanoo tänään Ilta-Sanomissa.

Hän kuitenkin myönsi pyytäneensä apua Nova Groupin toimitusjohtajalta Tapani Yli-Saunamäeltä syksyllä 2007, kun hänen piti yksityisistä syistä päästä nopeasti pois Thaimaasta.

Konkurssipesän asioiden selvittämisessä Tiuran lentolipun maksaminen ei ole Kokon mukaan mitenkään oleellinen yksityiskohta.

- Teoriassa maksu on voinut sisältyä Finnairin Nova Groupille lähettämään koontilaskuun ilman, että nimeä näkyy, mutta en tiedä, sanoo hän.

Tiuran lentolippu on nostanut poliittisen kohun, koska hän on Arto Merisalon ja Tapani Yli-Saunamäen pyörittämän Nova Groupin vahvasti tukema kansanedustaja. Iltalehden mukaan hän oli esimerkiksi Nova Groupin vakiovieras Nova Groupin kestityksissä.

Tiura kertoi myöhemmin samana päivänä STT:lle, mistä lasku oikein todellisuudessa tuli.