Tjäreborgin omistajakonserni Thomas Cook Group hakeutuu konkurssiin. Tällä on välitön vaikutus konsernin lentoyhtiön Thomas Cook Airlines Scandinavian lentoihin maanantain aikana.

Tjäreborgin ja sen pohjoismaisten sisaryhtiöiden omistajakonserni Thomas Cook Group tiedotti varhain tänä aamuna, että suunniteltu pääomajärjestely ei ole tullut hyväksytyksi, vaan Thomas Cook PLC on ajautunut konkurssiin. Tämän seurauksena Thomas Cook Airlines Scandinavia ei voi lentää. Matkanjärjestäjän Pohjoismaissa toimiva johto on päättänyt, että yhtiön kaikki lähtevät lennot maanantaina perutaan.

”Olemme äärimmäisen pahoillamme tilanteesta ja asiakkaillemme aiheutuvasta harmista ja mielipahasta. Viimeiseen asti pyrimme järjestämään asioita niin, että lennot olisi voitu lentää. Se osoittautui kuitenkin mahdottomaksi ja maanantain lennot on pakko perua”, sanoo Magnus Wikner, Thomas Cook Northern Europen konsernijohtaja Tjäreborgin tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Tjäreborg keskittyy nyt huolehtimaan asiakkaistaan ja tiedottaa konkurssin vaikutuksista tarkemmin päivän aikana nettisivuillaan.

Thomas Cook Northern Europeen kuuluvat matkanjärjestäjät Tjäreborg, Ving, Spies ja Globetrotter.

Lue myös: Tjäreborgin emoyhtiötä uhkaa konkurssi - kiinalainen kärkkyy