Professori ja entinen päätoimittaja, kokoomuslainen Jarmo Virmavirta nostaa kokoomuksen puheenjohtajapeliin kokonaan uuden nimen, nimittäin puoluesihteeri Taru Tujusen.

Tujunen itse sanoo puolueen Nykypäivä-lehdessä, että ei tyrmää puheenjohtajaehdokkuutta.

- Tujunen olisi ihan toinen juttu, hänen olisi pakko tehdä jotakin uutta. Ja juuri siitä hänellä on kokemusta. Kannattaisi ajatella, Virmavirta kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Hän kuvailee Tujusta merkittäväksi puoluesihteeriksi, joka on luonut kokonaan uuden, tähän aikaan sopivan poliittisen käytännön.

-Puoluevirkailija ei osallistu politikointiin, ei ainakaan julkisuudessa. Hänen vahvuutensa on ollut juuri siinä. Hän vaikuttaa puolueensa sisällä, mutta ei osallistu siihen pintaliitoon, jota julkisuus tuo mukanaan. Hoitaa hommansa - ja pakottaa muutkin riviin, Virmavirta kommentoi.

Virmavirran mukaan kaikesta ,mistä Jyrki Kataista kokoomuksessa kiitetään, on kiitettävä Taru Tujusta.

-Kun Katainen on ollut Brysselin tiellä - joskus aikoja sitten se oli Pietarin tie - on Tujunen hoitanut asioita siellä, missä kannatuksista päätetään. Ne eivät siis ole suomalainen media, vaan keittiöitten pöydät ja jäsenkunnan kokoukset. Tässä asiassa Tujunen on onnistunut samaan aikaan kun kaikki muut hallituspuolueiden vastaavat ovat surkeasti epäonnistuneet.

Jyrki Katainen ilmoitti viime viikonloppuna jättävänsä sekä pääministerin että kokoomuksen puheenjohtajan pestit kesällä. Kokoomus valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuun puolivälin puoluekokouksessaan. Uudesta puheenjohtajasta tulee myös pääministeri.