Irlannin jalkapalloliiton, FAI, toimitusjohtaja John Delaney väittää kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan maksaneen lahjuksen, jotta FAI ei veisi sitä oikeuteen. Lahjuksen kerrotaan olleen viiden miljoonan euron suuruinen.

Asiasta kertoo muun muassa Guardian.

Lahjus liittyy vuoden 2009 maaotteluun Ranskan ja Irlannin välillä, jossa tuomari hyväksyi Ranskan William Gallas’n maalin, jota edelsi pallon haltuunotto kädellä. Maalin vuoksi Irlanti jäi ulkopuolelle vuoden 2010 jalkapallon MM-kisojen lopputurnauksesta. Irlanti protestoi tapausta voimakkaasti ja uhkasi Fifaa oikeustoimilla.

Asiasta kuitenkin sovittiin ja Delaney kielsi tuolloin, että raha olisi vaikuttanut päätökseen.

Nyt Irlannin yleisradioyhtiö RTE:n radiohaastattelussa Delaney kuitenkin myöntää, että Fifa maksoi rahaa, jotta Irlanti ei veisi Fifaa oikeuteen. Viiden miljoonan euron summaa Delaney ei radiohaastattelussa kiistä tai myönnä.

– Jalkapalloliitolle maksettiin, jotta se ei veisi oikeusjuttua eteenpäin. Siinä on myös allekirjoitettu vaitiolovelvollisuussopimus, mikä kieltää minua puhumasta summasta. Käytit (radiojuontajalle) tuossa summaa, hyvä niin, mutta se oli varsin hyvä sopimus FAI:lle, Delaney sanoo RTE:lle.