Henkilöstövuokraus- ja rekrytointiyritys Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen katsoo Talouselämässä Suomen tarvitsevan kymmeniä tuhansia uusia ulkomaalaisia työntekijöitä. Nykytilanteessa ei Vanhala-Harmasen mukaan ole riittävästi työntekijöitä, joita houkutella töihin.

EK:n jäsenistölleen tekemästä kyselybarometristä ilmenee, että runsas neljännes yrityksistä, 28 prosenttia, kertoo rekrytointivaikeuksien hidastavan omaa kasvua. Pahimmin tekijöistä on pulaa juuri it-alalla, mutta teollisuuskin tarvitsisi lisää hitsaajia sekä koneistajia ja palvelualoilla töitä olisi uusille myyjille, kokeille ja siivoojille.

–Paremman palkan tarjoaminen voisi toimia, jos työntekijöitä olisi vapaana – mutta kun heitä ei ole, Vanhala-Harmanen sanoo.

–Tarvitsemme kymmeniä tuhansia ulkomaalaisia töihin. Jo pelkästään it-alalla tarve on tuhansia, hän jatkaa.

Asenneilmaston hän näkee kuitenkin kiristyneen vuoden 2015 jälkeen, kun Suomeen saapui yli 30 000 turvapaikanhakijaa. Pakolaisuus ja työperäisen maahanmuutto sekoittuvat kuitenkin Baronan toimitusjohtajan mielestä liian usein suomalaisessa keskustelussa.

Vanhala-Harmasen mukaan suomalaisten yritysten pitäisi rekrytoida rohkeammin ulkomailta. Se vaatii hänen mielestään myös muutoksia Suomen lupaprosesseihin. Vanhala-Harmanen arvostelee, kuinka työ- ja oleskeluluvan hankkiminen EU:n ulkopuolelta tulevalle voi kestää lähes vuoden, kun siinä pitäisi kestää hänen mielestään ”vain noin viikon verran”.

–Yhteiskunnan pitää maksaa suomen kielen koulutus työntekijälle ja myös tämän perheelle, Vanhala-Harmanen vaatii Talouselämässä ja korostaa, että se parantaisi maahanmuuttajien kiinnittymistä Suomeen.

Lue koko haastattelu Talouselämästä.