Espanjan yhä vakavampi koronatilanne huolestuttaa nyt koko Eurooppaa.

Britannia ja Norja ovat määränneet Espanjasta palaavat matkailijat 14 ja 10 päivän karanteeniin. Ranska on varoittanut kansalaisiaan matkustamasta Katalonian alueelle ja Saksa harkitsee pakollisia virustestejä riskimaista, kuten Espanjasta, palaaville. Belgia puolestaan kehottaa kansalaisiaan välttämään matkustamista Espanjan pahimmille tartunta-alueille Kataloniassa. Asiasta uutisoi BBC.

”Toinen aalto on vääjäämätön”, Espanjan hallitus toteaa lausunnossaan.

Espanjan tuoreimmat koronatilastot ovat perjantailta, jolloin maassa raportoitiin 900 uutta tartuntaa. Virologi Danile Lopez-Acunan mukaan viranomaisia huolettaa erityisesti yhä nuorempien saamat tartunnat. Kehityksen uskotaan olevan seurausta siitä, että nuoret kerääntyvät suurin joukoin viettämään aikaa kaupungeissa.

Myös Italiassa viranomaiset ovat ryhtyneet toimiin tartuntojen lisääntymisen vuoksi. Perjantai oli erityisen synkkä päivä Roomassa, jossa useita baareja ja kauppoja suljettiin koronamääräysten laiminlyömisen vuoksi. Poliisi on Roomassa puuttunut myös nuorison joukkokokoontumisen. Italialaismedia puhuukin Rooman mustasta perjantaista.