Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle rkp:n puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Vantaalla syyskuussa.

”Haluan todella mielelläni jatkaa rkp:n johdossa. Viimeisin puoluebarometri osoittaa, että poikkeuksellisen moni suomalainen (39 prosenttia) suhtautuu tällä hetkellä myönteisesti rkp:hen. Tämän vahvistaa myös se suuri määrä myönteistä palautetta, jota on tullut tämän kevään aikana”, Henriksson toteaa tiedotteessa.

Hänen tavoitteensa on, että Suomen ruotsalainen kansanpuolue kasvaa puolueena koko Suomessa. Henrikssonin mukaan rkp on ”oikea vaihtoehto” kaikille, jotka arvostavat muun muassa demokraattista oikeusvaltiota, yhdenvertaisuutta, yrittäjyyttä, elävää kaksikielisyyttä, kestävää taloutta ja tulevaisuuteen suuntautuvaa ilmastopolitiikkaa.

”Toivon, että tulevissa vaaleissa kaikista suomalaisista tuntuisi luonnolliselta ja turvalliselta äänestää rkp:tä, riippumatta omasta äidinkielestä.”

Henrikssonin mukaan puolueella pitää olla seuraavissa kunnallisvaaleissa ehdokkaita ympäri Suomea, monella uudella paikkakunnalla.

Rkp:n puoluekokous järjestetään 26.9 Vantaalla.

Pietarsaarelainen, Vaasan vaalipiiriä edustava Henriksson nousi eduskuntaan vuonna 2007. Hän on toiminut oikeusministerinä Kataisen, Stubbin, Rinteen ja Marinin hallituksissa.

Hän on koulutukseltaan varatuomari. Henriksson työskenteli pankkilakimiehenä vuodet 1987-2007 Pedersörenejdens Andelsbankissa.

Lue seuraavaksi: