Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén pitää loukkaavana ja absurdina Ilta-Sanomissa esitettyä väitettä, jonka mukaan hän olisi ”Tehtaankadun mies”.

Ilta-Sanomien toimittajan Timo Haapala kuvaili Packalénia näin kolumnissaan, joka käsitteli perussuomalaisten Venäjä-kommentteja.

–Packalén on tiedetty jo pitkään ns. Tehtaankadun mieheksi – eli hänen näkökulmansa eivät juuri edes yllätä, Haapala kirjoitti.

Packalén kertoo olevansa jättämässä tutkintapyyntöä Ilta-Sanomien jutusta. Hän aikoo pyytää poliisia selvittämään, onko siinä Timo Haapala syyllistynyt törkeään kunnianloukkaukseen.

–Olen hyvin tietoinen, että poliitikon tulee kestää julkista kritiikkiä, sillä se on osa työtämme. Haluan kuitenkin nostaa esiin kysymyksen rajanvedosta. Kuinka pahasti media voi leimata poliitikkoakaan ilman perusteita, Packalén perustelee Puheenvuoron blogissaan .

Hän arvioi Haapalan kolumnin liittyneen Ylen A-Talk ohjelmaan, jossa Packalén kritisoi siihen mennessä julkisuuteen asti päätyneitä näyttöjä Venäjän syyllisyydestä Britanniassa tapahtuneeseen hermomyrkkyiskuun riittämättömiksi.

–Samaisessa ohjelmassa kerroin, että jos näyttöä Venäjän syyllisyydestä tulee, olisin valmis kovempiinkin toimiin kuin yhden diplomaatin karkottamiseen, hän huomauttaa.

–Kun Haapala sanoo minun olevan Tehtaankadun mies, se ymmärretään yleisesti niin, että toimin Venäjältä tulleiden ohjeiden mukaan. Toisin sanoen Haapala sanoo, että olen Venäjän hallinnon toimija. Hän leimaa minut maanpetturiksi, rikolliseksi. Väite on loukkaava ja absurdi. Olen isänmaallinen ihminen, yrittäjä, kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen, jolla on myös kansainvälisiä luottamustehtäviä. Minulla ei ole mitään agendaa muiden valtioiden kanssa tai hyväksi, Packalén jatkaa.