SAK odotti aktiivimallin vastaiseen mielenilmaukseen noin 10 000 ihmistä, joka järjestön mukaan saatiin kokoon. Poliisin arvio on hieman matalampi.

Yle Areenan suorassa lähetyksessä kerrottiin aiemmin, että paikalla olleen poliisin arvion mukaan ihmisiä oli kerääntynyt torille noin 5000. SAK puolestaan ilmoitti tiedotteessaan, että poliisi arvioisi paikalle tulleen yli 10 000 ihmistä. Tämän jälkeen Helsingin poliisi on tarkentanut vielä Twitter-tilillään, että poliisin päivitetty arvio osallistujamäärästä on 7000–8000 ihmistä.

Facebook-tapahtumassa osallistujia oli ilmoittautunut reilut 4000 ja kiinnostuneita lähes 8000, kun kutsuttuja on melkein 20 000. Tilaisuuden on ollut määrä päättyä kello 12.30.

Kauppalehden torilta tavoittama mielenosoittajakaksikko uskoo, että mielenilmauksella on vaikutusta. Marjo Vanhanen ja Aarne Tuomola olivat saapuneet paikalle Forssasta.

– Jollei tätä olisi, silloin olisi paljon huonompi vaikutus. Mutta on paljon ihmisiä, jotka ovat nyt jääneet kotiin. Sattuneesta syystä eivät päässeet, Tuomola sanoi Kauppalehdelle viitaten julkisen liikenteen samanaikaiseen laajaan lakkoon.

– Jollei laki muutu, niin sitten laitetaan pitempi yleislakko, kuten silloin vuonna -56. Tämä yksi EK:n äijä sanoi, että ulkomaanvientikin jo kärsii. Laitetaan pari viikkoa, niin katsotaan sitten, Vanhanen sanoi.

Julkinen liikenne ympäri Suomen on halvaantunut ja satamat pysähdyksissä, kun osa liitoista lähti poliittiseen lakkoon aktiivimallia vastaan mielenilmauksen lisäksi. Julkisten ja hyvinvointialojen liittoon (JHL) kuuluva raitiovaunu- ja metrohenkilöstö on päättänyt osaltaan pysäyttää pääkaupungin raideliikenteen poliittisella lakolla. Viime viikolla poliittisista lakoista päättivät Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT, Teollisuusliitto ja Rakennusliitto.

Päivitys klo 12.41: SAK tiedotti, että paikalla oli 10 000 ihmistä. Tämän jälkeen päivitetty vielä poliisin ilmoitus arviostaan.

Lue myös:

Tori mylvi ja buuasi Juhana Vartiaiselle – joutui kohtaamaan hurratun Li Anderssonin

SAK:lta kova vaatimus: ”Aktiivimallin leikkurit jäihin kunnes kansalaisaloite käsitelty”

Seuraa protestia IL-livestä: Juhana Vartiainen, Antti Rinne ja Li Andersson kaksintaisteluissa

Tuleeko torille 10 000 aktiivimallin vastustajaa? – Poliisi valmiudessa: ”Varmuudella tuhansia”

Bussit liikkeellä ilman aikatauluja – Kaikki taksit ja junat ajossa: ”Iltapäiväruuhkaan pitää varautua”

TE: Virkailijalta karu kirje – ”Työskentelen 500 työnhakijalle, en valitettavasti pysty vastaamaan joka kysymykseen”