Kansanedustajana ja vihreiden puheenjohtaja toiminut Touko Aalto on nimitetty yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi Suomen Apteekkariliittoon, liitto kertoo sivuillaan.

Hän aloittaa työt Apteekkariliitossa elokuun alussa. Aalto toimii tällä hetkellä toiminimiyrittäjänä projektipäällikön tehtävissä.

”Toukolla on laaja ymmärrys yhteiskunnasta ja pitkä tausta erityisesti sosiaali- ja terveyspolitiikassa. Omalla osaamisellaan Touko täydentää erinomaisesti Apteekkariliiton vahvaa terveydenhuollon sisältöosaamista”, toteaa Apteekkariliiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen.

”Suomi ja suomalainen terveydenhuolto ovat suurten yhteiskunnallisten muutosten edessä ja koen, että nyt jos koskaan tarvitaan apteekkien ja muun terveydenhuollon yhteistyötä. Hallitun muutoksen tärkein työväline on aktiivinen, hyvä vuoropuhelu ja toinen toisemme ymmärtäminen”, Aalto sanoo tiedotteessa.

Aalto katsoo, että apteekkialan tulee olla aktiivinen osa muuttuvaa terveydenhuoltoa ja osa yhteiskunnallista keskustelua, jossa haetaan ratkaisuja kansanterveyden ja kansantalouden haasteisiin.