Trafin eli liikenteen turvallisuusviraston pääjohtaja Mia Nykopp ilmoitti eroavansa tehtävästään torstaina. Syynä eroon oli se, että Trafi pani kaikkien ajokorttien tiedot vapaasti haettavaksi nettiin. Tämän on katsottu loukkaavan ihmisten tietoturvaa.

Kohusta uutisoi ensimmäisenä Tekniikka&Talous-lehti.

Erosta huolimatta Nykopp jää kuitenkin, ainakin joulukuun ajaksi, viraston palvelukseen. Hänen eroilmoituksensa koskee pääjohtajan määräaikaista tehtävää, ei hänen aiempaa virkaansa, josta hän on saanut virkavapauden.

Virkavapaus olisi loppunut joka tapauksessa tammikuun alussa.

Nykopilla on siis edelleen Trafin liikennejärjestelmien ja kehittämisen toimialan johtajan virka.

Viestintävirasto ja Trafi yhdistyvät Liikenne- ja viestintävirastoksi eli Traficomiksi tammikuun alussa. Ne kuuluvat liikenne- ja viestintäministeriön alaisuuteen.

Kaikki Viestintäviraston ja Trafin virat siirtyvät uuteen virastoon. Se, miten tehtävät uudessa Traficomissa täytetään, on vielä auki. Näin ollen myös Nykopp siirtynee uuteen virastoon. Mitään ilmoitusta virastojen yhdistymistä seuraavista yt-neuvotteluista tai henkilöstön vähennyksistä ei ole tullut.

Aiemmin liikenne- ja viestintäministeriö kertoi, että uuden viraston johtaja valitaan marraskuussa, mutta valintaa ei tehty. Johtaja kuitenkin valitaan vielä joulukuun aikana, sanoo kansliapäällikkö Harri Pursiainen.

”Erilaiset selvitykset ovat vieneet odotettua kauemmin. Prosessi on hyvässä vauhdissa”, Pursiainen sanoo.

Mia Nykopp oli yksi viran hakijoista. Samalla kun Nykopp jätti pääjohtajan tehtävän, hän myös peruutti hakemuksensa Traficomin johtoon.

Muut hakijat ovat Viestintäviraston johtaja Jarno Ilme, Viestintä-viraston pääjohtaja Kirsi Karlamaa, Viestintäviraston johtaja Jarkko Saarimäki sekä Eviran johtaja Erik Semenius.

”Ei tämä muuta mitenkään hakuprosessia. Nykopp ei vain enää ole hakijoiden joukossa”, Pursiainen sanoo.

Lue myös: Ajokorttikohu: Trafin pääjohtaja eroaa