Kalifornian osavaltion senaattori Kamala Harris on vaatinut Donald Trumpille potkuja Twitteristä tämän viimeaikaisten tviittien perusteella, kirjoittaa Fortune. Harris perusteli vaatimusta Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorseylle lähettämässään kirjeessä sillä, että presidentti on toistuvasti uhkaillut virkasyytteeseen johtaneen Ukraina-kohun käynnistänyttä tietovuotajaa ja täten rikkonut palvelun sääntöjä.

Twitterin käyttöehdot kieltävät sisällön, joka yllyttää väkivaltaan tunnistettavaa kohdetta vastaan. Sääntöä rikkovat käyttäjät tulee säännön mukaan poistaa palvelusta.

Harris mainitsee kirjeessään useita tviittejä, joissa Trump on syyttänyt vuotajaa maanpetturuudesta, josta pitäisi määrätä kuolemanrangaistus. Trump on myös nimittänyt virkasyytettä demokraattipuolueen masinoimaksi huijaukseksi ja sanonut, että Yhdysvaltoja uhkaa sisällissota, mikäli demokraatit onnistuvat kampeamaan hänet istuimeltaan.

Senaattori on verrannut Trumpin twiittejä InfoWars-sivuston perustaja Alex Jonesin ja näyttelijä James Woodsin tviitteihin. Molempien tilit on lukittu sääntöjen vastaisen sisällön takia.

Potkut vaikuttavat kuitenkin epätodennäköisiltä, sillä Twitterin säännöissä on runsaasti tulkinnanvaraa poliitikkojen ja hallituksen virkamiesten kohdalla. Poikkeusmenettelyä on perusteltu sillä, että valtaapitävien ja poliitikkojen potkiminen ulos palvelusta estää yleisöä näkemästä viestejä, joista pitäisi pystyä keskustelemaan julkisesti.

CBS:n haastatteleman Wired-lehden päätoimittaja Nick Thompsonin mukaan Harrisin toive tuskin toteutuu.

”Twitter ei tule potkimaan Trumpia. He antavat hänelle erityiskohtelun. Tästä on käyty keskustelu Twitterin sisällä ja myös Harris tietää sen. Hän haluaa vain huomiota ja saada meidät keskustelemaan asiasta.”

Twitter on kertonut CBS:lle aikovansa vastata Harrisin kirjeeseen.