Presidentti Donald Trumpin hallitus asettaa Venäjälle uusia pakotteita kaksoisagentti Sergei Skripalin myrkytystapauksen takia.

Yhdysvallat asettaa Venäjälle uusia pakotteita, jotka voivat kattaa satojen miljoonien dollarien edestä Venäjään vietäviä tuotteita, kertoo Financial Times.

Pakotteiden syy on Ison-Britannian kansalaisen Sergei Skripalin myrkytystapaus. Myrkytyksestä täpärästi selvinnyt Skripal on entinen Venäjän tiedustelu-upseeri, joka toimi kaksoisagenttina Britannian lukuun.

Sanktiot estäisivät Venäjää hankkimasta Yhdysvalloista teknologiaa, jolla voisi olla merkitystä maanpuolustuksen kannalta.

Aiemmin Venäjän on pitänyt muiden maiden tavoin hankkia lisenssi tuotteisiin, joita voidaan käyttää maanpuolustuksen tarkoituksiin. Tulevaisuudessa Yhdysvallat ei myöntäisi Venäjälle tällaisia lisenssejä.

Uusien pakotteiden odotetaan astuvan voimaan elokuun 22. päivä. Sitä ennen ne viedään kongressin tarkasteltavaksi.

Yhdysvallat on uhannut asettaa myös toisen pakotekattauksen. Pakotteet astuvat voimaan, jos Venäjä ei esitä luotettavia todisteita siitä, että maa ei käytä kemiallisia tai biologisia aseita tai ei suostu päästämään YK:n tarkastajia maahan 90 päivän aikana.