Itä-Suomen poliisilaitos valvoi 20.11.–21.11.2014 yövuorossa erityisesti raskasta liikennettä. Valvontaa tehtiin valtatiellä 5 Mikkelin – Iisalmen välillä sekä Ylä-Savon alueella muun muassa tiellä 77.

Partiot havaitsivat puutteita kuorman sidonnassa, kuljettajien ajo- ja lepoajoissa sekä ajoneuvojen kuormaamisessa. Valvontaa tehneet poliisipartiot arvelivat, että yöaikana rikkomuksia havaittiin päivää enemmän ja rikkomukset olivat räikeämpiä.

Keiteleellä jäi kiinni ajoneuvoyhdistelmä, jossa puutavaraa oli laitettu auton ja perävaunun kyytiin yhteensä yli 26000 kg liikaa.

Asiasta kirjattiin kuljettajalle sakko ja yritykselle määrätään myöhemmin iso ylikuormamaksu. Ylikuormia tavattiin yön aikana yhteensä kuusi. Osassa tapauksista kuorma oli lisäksi puutteellisesti sidottu.

Raskaan liikenteen valvonnassa tavattiin myös autonkuljettajia, jotka eivät käyttäneet ajopiirturissa kuljettajakorttia tai käyttivät ajopiirturissa jonkun muun henkilön kuljettajakorttia.

Noin puolessa yön aikana tehdyistä ajo- ja lepoaikatarkastuksissa todettiin puutteita. Niistä kirjattiin

huomautuksia ja sakkoja.

Kuopion moottoritiellä saatiin kiinni myös henkilöauton kuljettaja, joka ajoi 100 km/h-nopeusrajoitusalueella 165 km/h.

Kuopiolaista 22-vuotiasta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet äärättiin ajokieltoon.