Kansanedustaja ja tuleva sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas) odottaa perheenlisäystä.

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen odottaa puolisonsa kanssa perheen ensimmäistä lasta. Tiedotteen mukaan laskettu aika on joulukuun puolivälin tienoilla.

Sarkkinen on toisen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Hän jää äitiyslomalle marraskuun aikana ja palaa vanhempainvapailta ensi kesän jälkeen.

”Iloisia uutisia! Perheemme odottaa suurinta mahdollista joululahjaa, olemme saamassa tänä talvena perheenlisäystä”, Sarkkinen sanoo Facebookissa.

”Raskaus on edennyt hyvin, olen ollut suhteellisen hyvävointinen ja valoisalla mielellä.”

Kansanedustajilla ei ole varaedustajia vanhempainvapaan ajaksi, mutta muut vasemmistoliiton kansanedustajat ottavat Sarkkisen valiokuntapaikat poissaolon ajaksi.

”Koska kansanedustajilla ei ole varahenkilöitä, saatan tarpeen vaatiessa ja tilanteen niin mahdollistaessa osallistua vanhempainvapaan aikana kuitenkin esimerkiksi joihinkin tärkeisiin äänestyksiin.”

Sarkkinen toteaa, että vaativan työn sekä työhön liittyvän matkustamisen ja perhe-elämän yhteensovittaminen perhevapaiden jälkeen mietityttää häntä.

”Haluan kuitenkin uskoa, että elämä saadaan järjestettyä ja Suomessa pienten lasten vanhemmat voivat toimia politiikassa siinä missä muutkin. Onneksi puolisoni jakaa vanhemmuuden, hoivavastuun ja kaiken uuteen elämän tilanteeseen liittyvän kanssani.”

Sarkkisen on määrä toimia sosiaali- ja terveysministerinä hallituskauden kaksi viimeistä vuotta. Tällä hetkellä ministerin tehtäviä hoitaa Aino-Kaisa Pekonen (vas).