Tulli aloittaa tehovalvonnan alkoholin nettitilauksia koskien. Tulli kertoo havainneensa, että alkoholitilausten verot jäävät usein maksamatta Suomeen.

Tullin mukaan nettitilaajien keskuudessaä ”elää sitkeästi huhu, etteivät viranomaiset pysty valvomaan verojen maksamista netin kautta tilatuista alkoholituotteista”. Tullin mukaan luulo on väärä, sillä viranomaisilla on useita kansallisia ja kansainvälisiä keinoja varmistaa nettikaupan kautta tilattujen tuotteiden veronkanto.

Tulli kertoo tarkastavansa saapuneita lähetyksiä.

- Avattuihin lähetyksiin lisätään ohjeet verojen maksamista varten, mikäli ne sisältävät valmisteveron alaisia tuotteita. Verojen maksamista seurataan Tullin valmisteverotuksessa. Tuotteilla on kolmen vuoden jälkiverotusaika, Tulli kertoo tiedotteessaan.

- Mikäli tilaaja tilaa alkoholituotteita netistä ja järjestää itse niiden kuljetuksen Suomeen, tilaaja joutuu maksamaan tuotteista veroa. Ennen tilausta tuotteista on tehtävä ennakkoilmoitus Tullille ja asetettava vakuus verojen maksamista varten, kertoo tulliylitarkastaja Seppo Raitolahti Tullin valmisteverotuksesta.

Raitolahti kertoi Uudelle Suomelle viime kuussa, että suomalaisia alkoholin nettitilaajia yritetään huijata. Ostaessaan alkoholituotteita ulkomailta kuluttajan pitää olla tarkkana siitä, että myyjä on alkoholin etämyyjä. Kuluttaja tekee Raitolahden mukaan rikoksen jo siinä vaiheessa, kun tilaa alkoholituotteen myyjältä, joka ei ole etämyyjä. Lue lisää tästä.