Nykyisin Liike Nytissä ja viestintätoimisto Kreabissa vaikuttava Mikael Jungner arvioi, että Suomeen on syntymässä Antti Rinteen unelmahallitus. Tämä nimitys olisi sdp:n ex-puoluesihteeri Jungnerin mielestä osuvin nimitys sdp:n, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja rkp:n hallitukselle.

Kyseiset puolueet ovat tänään keskiviikkona aloittaneet hallitusneuvottelut. Rinteen tavoitteena on saada hallitus synnytettyä kesäkuun alkupäiviin mennessä.

”Kuun vaihteessa aloittavan hallituksen osuvin nimi on ’unelmahallitus’. Nyt kun laitetaan kaikkien puolueiden unelmat toteen niin että heilahtaa. Lysti rahoitetaan lainarahalla ja veronkiristyksillä. Mikä parasta, ’unelmahallitus’ voi olla sekä hellimä- että haukkumanimi”, Jungner tviittaa.

Viestipalvelu Twitterissä etsitäänkin nyt kuumeisesti sopivaa nimeä tulevalle Rinteen hallitukselle. Rinne itse on puhunut ”uudesta punamullasta”, ”tulevaisuuden tekijöistä” ja ”tulevaisuushallituksesta”. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi tänään Ylen lähetyksessä pitävänsä ”punavihreää kansanrintamaa” osuvimpana nimenä.

Tulevaa hallitusta on jo ehditty kutsua myös muun muassa hillopurkki- ja punajuurihallitukseksi.

”Kovasti näyttää siltä että Suomeen saadaan hillopurkki-hallitus, kun Keskustakin on valmis oman lusikkansa Rinteen hillopurkille tuomaan. Hallitusneuvotteluissa nähdään riittääkö hilloa kaikille”, perhevapaalla oleva Nordean ekonomisti ja aktiivinen Twitter-keskustelija Olli Kärkkäinen tviittasi tänään.

(Juttu jatkuu tviitin jälkeen.)

Punajuurihallituksen on maininnut muun muassa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen. Myös melonihallituksen tai vesimelonihallituksen nimi on ollut esillä.

”Vihreä päältä, punainen sisältä ja kasvaa pellolla”, sinisen tulevaisuuden Simon Elo perustelee Twitterissä.

LUE MYÖS:

Antti Rinteen hallitusneuvottelut: Iso kiista-asia paljastui heti – keskusta ja vihreät täysin eri linjoilla

Suomeen tulossa todellinen oikeisto-oppositio – Tällaisen ryhmän Antti Rinteen kansanrintama saisi vastaansa