Ylen Docventures-ohjelman Tuomas ”Tunna” Milonoff kertoo äitinsä sairastaneen vaikean koronaviruksen. Milonoff kertoi keskiviikon Docventuresissa, että hänen äitinsä joutui sairaalaan ja siitä ”aika nopeasti tehohoitoon”.

”Silloin itse asiassa ymmärsin tämän todella konkreettisesti, kun se tuli kohdalle”, Milonoff sanoi lähetyksessä.

Milonoff kertoi äitinsä kuuluvan riskiryhmään, koska tämä on 71-vuotias.

”Se pelko oli tietenkin järjetön ja kun se yhteiskunnan pelko siellä ulkopuolella painaa koko ajan päälle, niin se on tietenkin vielä potenssiin sata siihen päälle.”

Milonoff totesi oivaltaneensa silloin, ettei kyse oikeastaan olekaan siitä, sairastuuko hän itse, vaan siitä, sairastuttaako hän ehkä jonkun riskiryhmään kuuluvan.

”Silloin ymmärsin tosi voimakkaasti oman vastuuni, mutta tuntui siis tietenkin todella pahalta.”

Milonoff tunnustaa, että hänen mielessään kävi myös syyllisyys siitä, olisiko hän voinut itse sairastuttaa äitinsä. Hän huomauttaa, että kuka tahansa voi sairastuttaa kenet tahansa. Tapaus muistutti häntä siitä, miten vähän omaa elämää pystyy oikeasti kontrolloimaan.

Milonoffin mukaan hänen äitinsä pääsi onneksi tehohoitoon, eivätkä tehohoitopaikat olleet täynnä.

”On joutunut kyllä käymään tässä kyllä tosi kovia tunteita läpi, mutta nyt äiti on päässyt kotiin ja kaiken pitäisi olla hyvin.”

Milonoff pelkäsi, että hänen äitinsä saattaisi kuolla. Vaikeaa oli se, että äitiä ei saanut käydä katsomassa.

”Vein kaksi kertaa lähetyksen sinne, jotain kirjoja ja muuta, jotka sen jälkeen piti tuhota ja vaikka olisi tapahtunut mitä, niin sinne ei olisi voinut mennä. Ihmiset kuolevat yksin. Silloin myös jotenkin ymmärsi sen, kuinka traagista tämä on.”