Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton pää-äänenkannattajan Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Lauri Kontro arvioi Ylen Ykkösaamussa, ettei jäsenäänestyksen tulos ohjaa keskustaa mihinkään erityiseen suuntaan, vaan tilanne "on aidosti auki".

- Tästä se puheenjohtajavaali vasta alkaa. Mielenkiintoinen kokous on edessä, sanoo Kontro.

Hän ei usko, että kenelläkään muulla kuin neljällä kisaan ilmoittautuneella ei ole enää mahdollisuuksia nousta puheenjohtajaksi.

- Melkein sanoisin, että se valitaan kahdesta. Eli vahvimmat ehdokkaat ovat ilman muuta Juha Sipilä ja Tuomo Puumala. Väyrynen voi kyllä olla kuninkaantekijä, pohtii Kontro.

Kotron mielipiteeseen ei tänään yhtynyt Paavo Väyrynen, joka julkaisi blogikirjoituksen puheenjohtajanvaalien tunnelmasta.

Väyrynen kuvaili jäsenäänestyksen niukkaa voittoa ”tärkeäksi etapiksi”.

- Jäsenvaalin tulos osoitti, että ennakkoon esitetyt väitteet kilpailijoitteni paremmuudesta olivat perää vailla, Väyrynen kirjoittaa.

- Julkisuudessa on jo ehditty ennakoida, että muiden ehdokkaiden kannattajat liittoutuisivat toisella kierroksella minua vastaan. Tähän en usko.

Paavo Väyrynen uskoo, että puheenjohtajavaali menee puoluekokouksessa toiselle kierrokselle, jonka toinen ehdokas hän on.