Ammattiliitto Pro kertoo tänään nettisivuillaan, että kolmen ammattiliiton tiistaina alkanut ylityökielto ”tuntuu jo yrityksissä”. Liittoihin on muun muassa tullut yrittäjiltä tiedusteluja mahdollisuudesta purkaa kielto, Pro kertoo.

Ylityökiellon asettivat Pro, Metalliliitto ja Ylemmät toimihenkilöt YTN. Tänään YTN on linjannut, että ylityökielto koskee myös kotimaassa säännöllisen työajan ulkopuolella työasioissa matkustamista. Ylityökielto ei koske kuitenkaan ulkomailla tehtävää työtä.

YTN, Metalliliitto ja Pro tavoittelevat tälle syksylle 110 euron tai vähintään neljän prosentin palkankorotusta ja ensi kesäkuulle 60 euron tai vähintään kahden prosentin palkankorotusta.

– Meidän kohtuulliset vaatimuksemme eivät uhkaa kansataloutta tai teknologiateollisuuden menestystä. Tälle joka tuutista tulevalle laman lietsonnalle ei ole katetta, kun tarkastelee alan tilaa. Töitä näyttää riittävän, kun ylempiä toimihenkilöitä yritetään laittomasti painostaa ylitöihin ylityökiellon aikana, laukoo YTN-teknologiateollisuuden pääneuvottelija Ismo Kokko liiton nettisivuilla.

Ylityökiellon piirissä on lähes 200 000 palkansaajaa.

Metalliliitto ja Pro aloittavat lakon 21.10.2011, jos sitä ennen työehtosopimuksesta ei päästä sopuun. Työtaistelun piirissä olisi yhteensä noin 32 000 työntekijää.