Postin lakon sovittelussa ei tapahtunut nytkähdystä keskiviikkona. Sekä työntekijöitä edustava PAU että työnantajia edustava Palta kertovat asiasta Twitterissä.

LUE MYÖS:

”Sopua ei löytynyt ja uutta sovintoehdotusta ei jätetty keskiviikkona - lakkoja jatketaan. Osapuolet kävivät päivän aikana neuvotteluja eri asioista, mutta keskeiset asiat ovat edelleen ratkaisematta. Sovittelun jatko jäi sovittelijan uuden ilmoituksen varaan”, PAU kommentoi.

Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto esittää syytöksiä PAU:lle.

”Postin sovittelu päättyi tuloksettomana. PAU ei suostu sopimaan valmista diiliä 700 pakettilajittelijan vuoksi. Posti Palvelutkin yritti tänään hakea ratkaisua PAU:n kanssa, mutta PAU ei suostunut mihinkään kompromissiin. Järjestöpolitiikalla on kova hinta”, Aarto tviittaa.

Postin työriidan suurena kiistakapulana on 700 pakettilajittelijan tilanne. Posti on siirtänyt porukan Teollisuusliiton ja Medialiiton välisen työehtosopimuksen piiriin, mitä PAU vastustaa. Palta ja Posti ovat sanoneet, ettei tämän ryhmän tilanne kuulu käynnissä oleviin neuvotteluihin, sillä Palta ei ole neuvotteluosapuoli. PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoi eilen Uudelle Suomelle, että sovittelupöydässä istuu myös Posti Palvelut, joka on asiassa osapuoli. LUE LISÄÄ:

Aarto siis kertoo nyt, että Posti Palvelut yritti hakea ratkaisua PAU:n kanssa.

PAU vastaa Aarron tviittiin toteamalla, että avaimet ratkaisuun ovat Postin hallituksella.

”Heillä ei ole ollut kiinnostusta ratkaista tätä asiaa. Posti on päättänyt halpuuttaa yhden ammattiryhmän palkat”, PAU jatkaa.

Nieminen kysyy, vetääkö Palta nyt ”kaikki muut heikennysvaateet” pois neuvottelupöydästä.

LUE MYÖS: