Ensimmäisen Jolla-matkapuhelimen tänään Helsingin Narinkkatorilla ostaneen Henri Huttusen ensivaikutelma on positiivinen.

Hän ei saanut uutuuspuhelintaan heti lataukseen, mutta pääsi kokeilemaan testipuhelinta.

-Täysin odottamisen arvoista. Se (Jolla) on fyysisesti paljon miellyttävämpi laite kuin mitä uskalsin toivoa. Vaikka näyttää kauhean kulmikkaalta ja isolta, istuu käteen hyvin. Se tuntuu laadukkaalta, ei ole tehty liian halvoista osista.

Jolla-puhelintaan puoli yhdestä asti jonottanut Huttunen sanoo, että kyse ei ole pelkästä laitteesta.

-Tässä on kyse Jollasta. Koko Jollan ideahan on se, että perustajat saivat potkut (Nokiasta) ja tiesivät, että heillä on hyvä setti menossa. He eivät lannistuneet, vaan lähtivät suomalaisella sisulla perustamaan omaa yritystä. Aloittivat lähes nollasta ja saivat tuotua oman puhelimen markkinoille. Se on todella uskomatonta ja hyvä esimerkki suomalaisesta sisusta.

Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmä on etukäteen herättänyt paljon huomiota, sillä se perustuu Nokian hylkäämään MeeGo-käyttöjärjestelmään.

-On helppo käyttää, jos on käyttänyt Nokian N9:ä. Silloin olet kuin kotonasi. Uskon, että uusi käyttäjä oppii sen parissa hassussa tunnissa, Huttunen arvioi.