Opetusalan Ammattijärjestö OAJ harkitsee jäsenilleen kieltoa opettaa sellaisia liikuntalajeja, joissa oppilaiden jatkuva valvominen on mahdotonta. Taustalla on tämänviikkoinen käräjäoikeuden päätös, jossa nurmijärveläinen rehtori tuomittiin sakkoihin liikuntatunnilla sattuneen pulkkaonnettomuuden vuoksi.– Nyt on syytä punnita ainakin maastojuoksun, murtomaahiihdon, suunnistuksen ja laskettelun opetuksen kieltämistä opettajilta. Näissä lajeissa opettaja ei pysty mitenkään valvomaan jatkuvasti kaikkia. Hänen on siis mahdotonta taata, että mitään vahinkoja ei sattuisi, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa tiedotteessa.

Luukkaisen mukaan rehtorin saaman tuomion perusteella näyttää siltä, että mikä tahansa koulussa tapahtuva vahinko laitetaan opettajan syyksi.

Tällä viikolla Hyvinkään käräjäoikeudessa käsitelty pulkkaonnettomuus sattui viime vuoden tammikuussa. Kahdeksannen luokan oppilas sai selkäydinvamman liikuntatunnilla koulun alueen ulkopuolella sattuneessa onnettomuudessa.

Opettaja oli jakanut luokan ryhmiin ja oli onnettomuuden sattuessa toisaalla. Hänet vapautettiin syytteistä, mutta rehtori sai 680 euron sakkotuomion. Hän ei osallistunut opetukseen, mutta sai tuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vammantuottamuksesta.