Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) tuore kihlattu Sirkka Mertala on kommentoinut Vanhasen uusinta kohuviestijupakkaa Ilta-Sanomille.

Lehden mukaan Mertala ei kuulostanut kohusta erityisen harmistuneelta.

- Aika paljon on ollut kaikenlaisia kirjoituksia. Näihin on jo tottunut. Maailma on täynnä tällaisia väitteitä, Mertala sanoi.

Vanhasen ja Mertalan kihlauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Lehden mukaan kihlausta oli harkittu vakavasti ja sormukset haettu eilen espoolaisesta kultasepänliikkeestä.

Mertala vahvisti kihlauksen aamulla STT:lle. Hänen mukaansa kihlaus sujui perinteiseen tapaan, eli pääministeri kosi.

Mertala sanoi jatkavansa normaalisti työtään finanssikonserni Tapiolan kehittämispäällikkönä ja osallistuvansa pääministerin rinnalla edustustehtäviin tapauskohtaisesti.

Kihlauksen ajankohta ei yllättänyt Mertalaa.

- Ilmeisesti median se yllätti, mutta minua ei, hän kertoi.

Kihlauspaikkaa hän ei suostunut paljastamaan.

- Yksityiskohtia en lähde paljastelemaan. Ne ovat hyvin henkilökohtaisia, hän naurahti.

Myös hääuteluihin Mertala vastasi salaperäisesti.

- Päivää emme ole sopineet, joten eletään tässä nyt maltilla, hän sanoi.

Mertala sanoo myös oppineensa elämään kaiken sen kohun keskellä, mikä viime aikoina on vellonut pääministerin ympärillä.

- Jos kohujen antaisi vaikuttaa, niin omasta elämästä ei tulisi mitään. Eiköhän tässä ole nyt puolitoista vuotta totuteltu tähän jatkuvassa kohussa elämiseen.

Elo julkisuuden henkilön rinnalla ei Mertalan mukaan ole muutenkaan aiheuttanut ylivoimaisia yllätyksiä tai järkytyksiä.

- Kyllä minä tiesin alusta alkaen, mihin olin lähdössä.

Vanhasen uusin naiskohu käynnistyi eilen, kun Leena-nimellä esiintynyt nainen kertoi Seiskalle pääministerin vihjailevasta sähköpostiviestittelystä viime kuntavaalien aikaan. Vanhanen sanoi eilen, että hänen puolestaan kaikki viestit saa julkistaa.

7 päivää -lehden päätoimittaja Marko Petäjäjärvi kertoo Iltalehdelle, että viestien julkistamisesta päätettäneen ensi viikolla. Seiskan mukaan pääministerin lähettämät viestit ovat tallessa lehdellä.

Ilkka Kanervan ja Johanna Tukiaisen kohuviestijupakassa tekstiviestit päätettiin julkistaa.