Turun kaupunki ei sulje kouluja ja päiväkoteja koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa tässä vaiheessa, mutta kaupungilla on valmiina valmiussuunnitelma oppilaitosten sulkemiseksi.

Turun kaupunki korostaa, että kouluissa ja päiväkodeissa ei ole tiedossa yhtään koronatartuntaa. 

”Yhteiskunnan toimivuuden takia on hyvin tärkeää, että oleelliset perustoiminnot pidetään käynnissä. Koulut ja päiväkodit ovat tällaista toimintaa. Haluamme myös turvata sen, että terveydenhuollon henkilökunnan toimintakyky ei vaarannu ja työntekijät pääsevät töihin”, urun kaupunginjohtaja Minna Arve sanoi perjantaina.

Myös sivistystoimenjohtaja Timo Jalonen korostaa yhteiskunnan toimivuutta.

”On päädytty siihen, että päiväkotien sulkeminen ei ole ajankohtaista, eikä varmaan tulekaan ajankohtaiseksi kaikkien päiväkotien osalta. Meillä on paljon yhteiskunnallisesti tärkeitä toimintoja, joiden vuoksi niin sanottujen valmiuspäiväkotien pitää toimia, vaikka kaikki muut päiväkodit suljettaisiin.”

Lukiokoulutus siirtyy toistaiseksi ensi maanantaista alkaen etä- ja verkko-opetukseen sekä tuettuun itseopiskeluun.

”Emme sulje lukioita vaan siirrymme toisenlaiseen opetukseen. Opettajat tulevat työjärjestyksensä mukaisesti lukioihin jatkamaan työtään. Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeiden mukaisesti niin, että kaikki kokeet järjestetään ensi viikolla”, Turun lukiokoulutuksen palvelualuejohtaja Esko Heikkonen kertoo.

Lue myös:

Opiskelijoilla on mahdollisuus kouluruokailuun tai noudettavaan eväspakettiin. Asiasta ohjeistetaan tarkemmin Wilman kautta.

Oppilaita ja opiskelijoita on pyydetty huolehtimaan siitä, että oppikirjat ja tärkeimmät opiskelutarvikkeet ovat otetaan koulusta kotiin mahdollisen karanteenin tai sairastumisen varalta. Mikäli koulussa, oppilaitoksessa tai päiväkodissa todetaan koronavirusta, tiedotetaan huoltajia ja opiskelijoita Wilmassa sekä puhelimitse.

Turku sulkee osan muita toimintojaan ja muuttaa käytäntöjä ja ohjeistuksia: esimerkiksi kaupunginteatterin ja orkesterin esitykset peruutetaan ja kaikki liikuntapaikat suljetaan. Muut toiminnot pidetään avoimina.

Lue seuraavaksi: