Turkulainen rakennusyrittäjä kertoo saaneensa yli sata yritystä tai yrittäjää mukaansa päivän mittaiseen työnseisaukseen, jonka hän järjestää reaktiona Turun puukotuksiin ja maan hallituksen politiikkaan.

Rakennusliike R.V. Groupin yrittäjä Jani Väkeväinen kertoi protestista Facebookissa sunnuntaina. Hänen mukaansa yrityksen arvomaailmaan ei sovi, että ”joudumme elämään pelossa omassa maassa nimeltä Suomi”. Hän kirjoittaa, että Suomen hallitus on epäonnistunut turvapaikkapolitiikassaan.

– Lisäksi haluamme kunnioittaa uhreiksi joutuneita omalla tavallamme sekä nopeuttaa suomen hallituksen toimia antamalla myös taloudellista painetta päätöksiin, Väkeväinen lisää.

Väkeväisen mukaan työnseisauksesta on päätetty yhdessä yrityksen henkilökunnan kanssa. Mielenilmaus järjestetään 18. syyskuuta, sillä Turkua ja Suomea järkyttänyt veitsi-isku tapahtui perjantaina 18. päivänä elokuuta. Väkeväisen mukaan ”emme tee työtä koko päivänä, emmekä myöskään tee omalta osalta verorahaa Suomen valtiolle”.

Väkeväinen sanoo mielenilmauksesta kertovalle Helsingin Sanomille, että yrityksen työnseisaus ei ole rasistinen mielenilmaus. Hänen mukaansa yrityksessä työskentelee myös maahanmuuttajia.

Turun puukotusten pääepäilty on marokkolainen 18-vuotias mies, joka tuli Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2016. Häntä epäillään terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista sekä murhan yrityksistä. Lisäksi poliisi epäilee neljää muuta marokkolaismiestä osallisuudesta tekoon.

Lue lisää:

Turun veitsi-isku: Poliisi vaatii myös 4 muun marokkolaismiehen vangitsemista

Suojelupoliisi vahvistaa saaneensa ”yksittäisen vihjeen” Turun epäillystä

Media: Turun pääepäillyn nimi julki – 18-vuotias marokkolainen

Kansanedustaja: ”Suomessa oleskeleva jihadisti iskee Suomessa – turvapaikkaprosessia muutettava”

Tutkinnanjohtaja: Turun puukotusten pääepäillyn lisäksi viisi muuta epäiltyä

Tutkijat varoittavat ”lepsuilusta islamistien kanssa”: ”Kyse ei ole vain nuoren miehen kasvukipuiluun liittyvästä väkivallasta”

Suomen uhka-arvio ennallaan - Supon tutkija: ”Iskijä sopii yleiseen terroriteon tekijän profiiliin”

Eversti hoputtaa uutta tiedustelulakia: ”Ihmettelen, jos joku vielä kiistää kiireellisyyden”