Turun joukkopuukotuksen pääepäilty on vangittu todennäköisin syin epäiltynä terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja murhan yrityksistä. Keskusrikospoliisi kertoi asiasta Twitterissä tuoreeltaan.

Muiden epäiltyjen – neljän muun marokkolaismiehen – vangitsemista käsitellään myös tiistaina. Heistä ainakin kolmea koskevat rikosnimikkeet ovat raskaita, sillä Ylen mukaan heitäkin vaaditaan vangittavaksi kahden terroristisessa tarkoituksessa tehdyn murhan sekä kahdeksan yrityksen perusteella. Rikosnimike siis on vastaava kuin pääepäillyllä, mutta käytännössä kyse on kuitenkin yhä osallisuudesta tekoihin, kuten poliisi aiemmin on muotoillut. Tämä johtuu siitä, että osallisuutta koskevaa rikosnimikettä ei ole.

Poliisi on pidättynyt Turun puukotusten johdosta yhteensä viisi marokkolaista miestä. Viides mies vapautettiin tiistaina, keskusrikospoliisi kertoo , koska vangitsemisen edellytyksiä ei ole. Hän on kuitenkin edelleen rikosepäilty. Lue lisää tästä jutusta.

LUE MYÖS:

Professorilta radikaali malli: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet suljettava keskuksiin

Suojelupoliisi vahvistaa saaneensa ”yksittäisen vihjeen” Turun epäillystä

Turkulaisyritys pysäyttää työt protestina hallitukselle: ”Turvapaikkapolitiikka on epäonnistunut”

Kansanedustaja: ”Suomessa oleskeleva jihadisti iskee Suomessa – turvapaikkaprosessia muutettava”

Tutkijat varoittavat ”lepsuilusta islamistien kanssa”: ”Kyse ei ole vain nuoren miehen kasvukipuiluun liittyvästä väkivallasta”

Suomen uhka-arvio ennallaan - Supon tutkija: ”Iskijä sopii yleiseen terroriteon tekijän profiiliin”

Eversti hoputtaa uutta tiedustelulakia: ”Ihmettelen, jos joku vielä kiistää kiireellisyyden”