Maahanmuuttovirasto tiedottaa turvapaikanhakijoiden määrän rajusta kasvusta. Etenkin Etelä-Euroopassa jo aiemmin nähty turvapaikanhakijoiden aalto ulottuu nyt myös Suomeen.

- Turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut kesän aikana merkittävästi koko Euroopassa. Suomesta turvapaikkaa oli hakenut viime viikon loppuun mennessä jo lähes 5 300 henkilöä, kun koko vuoden 2014 hakijamäärä oli 3 651. Eniten hakijoita Suomeen on tullut Irakista, Somaliasta, Albaniasta ja Afganistanista. Myös syyrialaisten määrä on kesän aikana noussut, Maahanmuuttovirasto kertoo.

- Suomessa toimii tällä hetkellä 25 vastaanottokeskusta. Kaikki vastaanottokeskukset ovat nyt ääriään myöten täynnä ja turvapaikanhakijoita majoitetaan kaikkialla ylipaikoilla, virasto kuvailee tilannetta.

Maahanmuuttoviraston tavoitteena on perustaa lukuisia uusia vastaanottokeskuksia syksyn aikana. Nykyisten noin 4 500 majoituspaikan lisäksi tarvetta on noin 2 000 uudelle paikalle.

Uusi Suomi kertoi tänään pieneen Evitskogin kylään pikavauhdilla pysytetystä keskuksesta.

Lue lisää: 250 turvapaikanhakijaa tuotiin yllättäen suomalaiskylään – ”He vain pömpsähtivät taivaasta”

Lisäksi Maahanmuuttovirasto suunnittelee noin 500 paikan vastaanottokeskusta Keuruun entisen varuskunnan tiloihin. Sen toiminta on tarkoitus aloittaa syyskuun alusta.

- Jos Keuruun kaupunki suhtautuu vastaanottokeskuksen perustamiseen myönteisesti, asia etenee kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen. Maahanmuuttovirasto esittää keskuksen perustamista sisäministeriölle, joka tässä tilanteessa tekee päätöksen asiasta todennäköisesti päivässä, Maahanmuuttovirasto kertoo tiedotteessaan.

Virasto kertoi tänään myös Ouluun entiseen oppilasasuntolaan perustettavasta uudesta turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksiköstä. Paikkoja asuntolassa on 150-200 turvapaikanhakijalle. Ensimmäiset asukkaat saapuvat tiloihin perjantaina. Neljän huoneen asuntoihin sijoitetaan enimmäkseen yksin Suomeen saapuneita miehiä, mutta osa asunnoista varataan naisille sekä pienille perheille.