Turun yliopiston erikoistutkija ja Strathclyden yliopiston vieraileva tutkija Mari K. NIemi arvioi, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ratkaisu oman kotinsa luovuttamisesta pakolaisten tai turvapaikanhakijoiden käyttöön on vaikea poliittisille kilpailijoille.

-Sipilän päätös on aseistariisuvuudessaan poliittisille kilpailijoille vaikea. He voivat lohduttautua sillä, että hallitukselta on aivan perusteltua vaatia enemmän ja voimakkaampia toimia kriisin hoidossa, vaikka pääministeri yksilötasolla esimerkkiä jo näyttääkin, Niemi kirjoittaa blogissaan.

Hän arvioi asian olevan erityisen hankala perussuomalaisille.

-Kotinsa avaaminen sotaa pakeneville osoittaa Sipilän seisovan myös arjessaan kristillisen vakaumuksensa takana. Hallituskumppani perussuomalaisille Sipilän päätös on kuitenkin jopa kiusallinen. Puolueessa moni jakaa periaatteessa saman arvomaailman ja puhuu lähimmäisenrakkaudesta, mutta valmius tekoihin näyttää puuttuvan.

Niemi huomauttaa, että perussuomalaisten kärkipoliitikkojen puheet elintasosurffareista ja iPhone-miehistä ovat jyrkässä ristiriidassa sen poliittisen johtajuuden kanssa, jota keskustalainen pääministeri Juha Sipilä tänään ja myös kokoomuslainen sisäministeri Petteri Orpo aiemmin ovat osoittaneet.

-Arvojohtajuus, tervetuloa takaisin. Sinua olikin jo ikävä, Niemi kuittaa.

Sipilän avausta on kommentoitu laajasti sosiaalisessa mediassa. Lue lisää täältä.