Yhdysvaltalaiset gynekologit ovat löytäneet naisen G-pisteen. Kerta on tiettävästi ensimmäinen, kun G-pisteeseen on kajottu todistettavasti tieteellisissä tarkoituksissa USA:ssa.

Floridalainen tutkijaryhmä suoritti tutkimuksen käyttäen apunaan kahdeksaa lääketieteelle luovutettua ruumista. He suorittivat ruumiinavaukset, joissa tutkittiin vaginan kudoksia.

Kudosnäytteistä selvisi, että naisilla todella on G-piste. Piste löytyi edestäpäin katsottuna emättimen yläosasta, pääosin hieman oikealta. Yhdellä kahdeksasta G-piste sijaitsi vasemmalla.

Kudosmuodostelma kyettiin näytteistä tunnistamaan itsenäiseksi osaksi ympäristöään. Se koostui lihassoluista, valtimoista ja hermosoluista. G-pisteen koko vaihteli huomattavasti.

Tutkijoiden johtopäätös tutkimusten jälkeen oli, että naisilla todella on anatominen G-piste.

Tutkimus julkaistiin arvostetussa gynekologian julkaisusarjassa maaliskuussa.

Aiemmin G-pisteen olemassaoloa on tutkittu vain vähän. Nyt tehdyn tutkimuksen lisäksi Yhdysvaltojen terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuskirjastossa PubMedissä on vain muutama maininta G-pisteestä.

Vuonna 2010 tutkijat selvittivät, että G-piste oli ”funktionaalisesti totta” 82,3 prosentilla naisia, anatomisesti todettavissa 54,3 prosentilla naisia ja kudosopin keinoin havaittavissa 47,4 prosentilla naisia.

Tähän aiempaan tutkimukseen tutkittiin yhteensä 175 tervettä naista.