Vihreät nousee lähitulevaisuudessa suurimmaksi puolueeksi ja Pekka Haavisto todennäköisesti presidentiksi, ennustaa Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen kirjoituksessaan Maaseudun Tulevaisuudessa.

Rahkosen mukaan puolueiden kannattajien tausta­tietoja tutkiessa löytyy selvä trendi. Vihreät on viime vuosina noussut kokoomuksen ohi nuorten suosituimmaksi puolueeksi.

”Vihreät on tulevaisuuden menestyspuolue, jonka tärkein haastaja on perussuomalaiset”, Rahkonen kirjoittaa.

LUE MYÖS: Hallitus riitelee taas – Aktiivimallista julkinen väittely: ”Siinähän voi keskusta pyristellä vastaan”

Hänen mukaansa nuorten mielipiteistä voi päätellä, että vihreät alkaa jo lähivuosina taistella suurimman puolueen asemasta perussuomalaisten kanssa. Rahkonen uskoo, että vihreät saattavat saavuttaa suurimman puolueen paikan jo eduskuntavaaleissa 2023 tai viimeistään sitä seuraavissa vaaleissa.

”Vielä seuraavissa vaaleissa eli 2023 perussuomalaiset ja kokoomus todennäköisesti jyräävät, ja Suomi saa sinimustan oikeistohallituksen. Mutta sitten vihreiden kannatuksen lisääntyminen alkaa näkyä politiikassa toden teolla”, hän kirjoittaa.

Lisäksi trendien jatkuessa nykyisellään Pekka Haavisto on Rahkosen mukaan todennäköinen presidentti, ”jos viisi vuotta ei ole liian lyhyt aika vihreän arvomurroksen läpilyömiseen”.

”Uskallan julkisesti ennustaa, että viiden vuoden päästä Suomen tasavallan presidenttinä on mitä suurimmalla todennäköisyydellä Pekka Haavisto.”

Rahkosen mukaan vihreä trendi voi katketa, jos Suomeen iskisi paha talouden taantuma tai muu kriisi, joka saisi nuoret huolestumaan taloudellisesta tulevaisuudestaan.

LUE MYÖS:

Työministeri Harakan kiire purkaa aktiivimalli ihmetyttää – ”Näinkö te todella sovitte? Voi kiinnostaa luottoluokittajiakin”

Keskustalainen myöntää: Uusi hallitus nollasi Bernerin suunnitelman – Mitä ihmettä VR:lle nyt tapahtuu?