Tuukka Rask torjui NHL:ssä sunnuntaina 1-0 -voiton vierasottelussa Washington Capitalsia vastaan. Voitto oli hänelle Boston Bruinsin paidassa 253:s, mikä on seurahistorian uusi ennätys.

Edellistä Bostonin 252 voiton maalivahtiennätystä piti hallussaan Cecil ”Tiny” Thompson. Hän torjui Bruinsissa 1928-39.

Savonlinnasta kotoisin oleva Rask, 31, aloitti Bruinsissa kaudella 2007-08 ja voitti Stanley Cupin 2011. Bruinsin ykkösmaalivahdiksi Rask nousi tynkäkaudella 2013 ja on pitänyt sitä valtikkaa hallussaan sen jälkeen koko ajan.

Stanley Cupia Rask ei ole voittanut Bruinsissa ykkösmaalivahtina. 2011 Bruinsin ykkösveskarina oli HIFK:sta ja Jokereistakin tuttu Tim Thomas.

Suomen maajoukkueessa Rask torjui olympiapronssia Sotshissa 2014. Hänen torjuntaesityksensä puolivälieräottelussa Venäjää ja pronssiottelussa Yhdysvaltoja vastaan jäivät historiaan yksinä Leijona-historian parhaista.

MM-kisoissa Raskia ei ole nähty koskaan, vaikka Bruinsin pelit ovat useampana keväänä päättyneet riittävän aikaisin MM-kisamatkan kannalta. Leijona-paidassa Rask on viimeksi nähty World Cupissa 2016, jossa Leijonat ei voittanut yhtään ottelua.

Mikäli NHL-pelaajat olisivat olleet mukana viime talvena Pyeongchangin olympialaisissa, olisi Rask todennäköisesti ollut Leijonien ykkösmaalivahti.