Tiettyjen vapaasti katsottavien tv-kanavien pimeneminen DNA:n ja Soneran kaapeliverkossa ei toteudu ainakaan vielä helmikuun lopussa, kuten torstaina varoitettiin. Asiasta kertoo Talouselämä.

Sanoman omistama tv-yhtiö Nelonen Media tiedotti perjantaina, että se on jatkanut kaapelioperaattoreiden lupaa jaella Jim-, Liv- ja Hero-kanavia kaapeliverkossa 16. toukukuuta saakka. Aiemmin sekä DNA että Sonera olivat varoittaneet, että nämä kolme Nelosen kanavaa sekä MTV:n Ava ovat pimentymässä yhtiöiden verkoissa helmikuun lopussa eli ensi viikolla, koska kanavien jakelusopimukset ovat katkolla.

DNA:n kaapeliverkkoon kuuluu kaikkiaan yli 600 000 taloutta ja Soneran verkossa on 500 000 kaapelitaloutta. Kanavien jakelukiistan taustalla ovat lakimuutokseen liittyvät neuvottelut kaapelijakelusopimuksista sekä kiista Kopioston kaapelioperaattoreille esittämän lisäkorvauksen kattamisesta, Sanoman tiedotteessa todetaan. Operaattorit ovat vaatineet, että tv-yhtiöt vastaavat jakelun lisäkorvauksesta.

– Meidän näkemyksemme mukaan uusi maksu on perusteeton, sillä tv-yhtiö on jo kertaalleen maksanut ohjelmien tuotannon kustannukset kotimaisille tuotantoyhtiöille ja jakeluoikeuksista ulkomaisten ohjelmien myyjille, sanoo Nelonen Median kuluttajaliiketoiminnasta vastaava Lassi Tasajärvi.

Lähde: Talouselämä

Lue myös: DNA ja Sonera varoittavat: 4 tv-kanavaa pimentymässä yli miljoonassa kodissa