Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tunnetusti kova tviittaamaan, ja faktojen kohdalla käytetään usein varsin laveaa pensseliä.

Zdnet kertoo, että Twitter on nyt ensimmäistä kertaa ryhtynyt toimiin valeuutisten kitkemiseksi myös Trumpin tviiteistä.

Trump sai Twitterin niskaansa väitettyään postitse tapahtuvan äänestämisen johtavan vääriin tuloksiin. Hän muun muassa sanoi tällaisen äänestysmetodin johtavan postilaatikkojen ryöstämiseen, äänestyslipukkeiden väärentämiseen sekä itse tulosten väärentämiseen.

Trump myös väitti Kalifornian kuvernöörin Gavin Newsomin lähettävän äänestyslappuja kaikille Kaliforniassa asuville, riippumatta siitä miten he ovat Kaliforniaan päässeet, jonka jälkeen ammattilaiset kiertävät kertomassa näille ihmisille ketä pitää äänestää ja miten.

Twitter reagoi lisäämällä Trumpin tviitteihin faktojentarkistuslinkin, josta voi tarkistaa miten asiat oikeasti ovat. Äänestysmanipuloinnista ei ole mitään merkkejä, ja äänestyslippujakin lähetetään vain rekisteröidyille äänestäjille, eikä myös esimerkiksi maahan muuttaneille meksikolaisille.

Trumpin reaktio oli käydä suosikkivälineensä kimppuun.

”Twitter yrittää nyt vaikuttaa vuoden 2020 presidentinvaaleihin. He sanovat, että lausuntoni postitse äänestämisestä, joka muuten johtaa massiiviseen korruptioon ja petokseen, ei pidä paikkaansa, koska he uskovat Fake News CNN:n ja Amazon Washington Postin faktojentarkistukseen. Twitter rajoittaa SANANVAPAUTTA täysillä, ja minä, presidenttinä, en aio sallia tällaisen tapahtuvan!”, Trump puhisi, niin ikään Twitterissä.

LUE MYÖS: