Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) arvostelee ministeri Alexander Stubbia (kok.).Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila arvostelee kokoomuksen puheenjohtajaksi ja pääministeriksi pyrkivää Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbia.

–Kokoomuksen puheenjohtajana voi pärjätä twiittailemalla, selfieitä ottamalla ja kolmea pointtia hokemalla, mutta Suomen pääministerinä ei, Anttila kommentoi tiedotteessaan.

Hän korostaa, että pääministerin päällimmäinen tehtävä on puuttua määrätietoisesti kasvavaan suurtyöttömyyteen ja Suomen talouden huonoon kehitykseen.

–Stubbin vastaukset näihin ongelmiin jäivät höyhenenkevyiksi. ”Työpaikkoja ja kasvua tuottavat suomalainen työntekijä, suomalainen yrittäjä ja suomalainen yritys” ja ”Suomi elää ja hengittää kansainvälisyyttä” olivat pääministeriehdokkaan vastaukset tänään sen sijaan, että hän oli olisi esittänyt todellisia ratkaisuja, Anttila toteaa.

Lisäksi Stubbin pitäisi Anttilan mielestä kertoa, miten hän varmistaa, että sosiaali- ja terveyspalvelut turvataan koko Suomessa, ja tuloksia sote-uudistuksessa tulee.

Kokoomuksen puheenjohtaja valitaan 13. kesäkuuta. Kokoomuksen puheenjohtajasta tulee myös pääministeri.