Kd:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan, kansanedustaja Peter Östmanin mielestä sosiaalidemokraattien esitys yrittäjävähennyksen poistamisesta iskisi erityisesti pieniin yrityksiin ja itsensä työllistäviin, joita pitäisi kurittamisen sijaan tukea.

”Tuloverotuksen ja yritysverotuksen korotuksilla olisi tuhoisa vaikutus talouskasvulle ja työllisyyskehitykselle. Myönteistä kehitystä on korotusten sijaan tuettava siirtämällä verotuksen painopistettä työnteon ja yrittämisen verotuksesta haittaveroihin”, Östman linjaa tiedotteessaan.

Kd haluaa säilyttää yrittäjävähennyksen ja pitää verotuksen maltillisella tasolla. Puolue pitää tärkeänä, ettei verotusta kiristetä seuraavalla vaalikaudella.

Östman huomauttaa, että alouskasvu on hiipumassa Euroopassa ja myös Suomessa. Hän sanoo, että verorasitusta lisäämällä vahvistetaan tätä negatiivista kehitystä.

”Verotuksessa pitää kd:n mielestä myös huomioida lapsiperheet. Lapsiperheiden verorasitusta keventämällä edistetään lapsiystävällisempää yhteiskuntaa. Kd esittää muun muassa ansiotuloveron lapsivähennyksen palauttamista sekä omaishoidon tuen muuttamista verovapaaksi tuloksi.”

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne toi yrittäjävähennyksen esille esitellessään sdp:n veromuutoksia viime elokuussa. Hän sanoi tuolloin Kauppalehden haastattelussa pitävänsä sitä täysin perusteettomana.

Lue myös:

Näkökulma: Antti Rinne virittelee keitosta, jossa on porvarille tuhon ainekset

Antti Rinne sanoo suoraan: Talouden on sopeuduttava – ”On haihattelua kuvitella, että eriarvoisuutta voi torjua ilman rahaa”