On kaksi asiaa, joista perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei näytä saavan kyllikseen: kokoomuspuolue ja homoseksuaalisuus. Näin kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan sotahistorian tutkija ja filosofian tohtori Jussi Jalonen.

Jalonen viittaa Timo Soinin blogiin, jossa tämä kommentoi kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaiden kantoja tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Soini pitää saman sukupuolen liittoja poliittisena kysymyksenä, ei omantunnon kysymyksenä.

-Soinin mukaan vaalivoitto otetaan pitämällä elämää homoseksuaalisuudesta ja kokoomuksen kahden puheenjohtajaehdokkaan tukemasta tasa-arvoisesta avioliittolaista. Käytännössä kyseessä on vain koirapilli homovihaajille, Jalonen kirjoittaa.

Samalla hän toteaa, että ei muista kovinkaan montaa kertaa Suomen sotienjälkeisessä historiassa, jolloin suuren puolueen johtaja olisi julkisesti ilmoittanut, että aikoo viedä joukkonsa vaalimenestykseen ihmisten ennakkoluuloja ja alimpia tuntemuksia hyödyntävällä populismilla. Jalonen arvioi Soinin ”populistisen silmän” alkaneen ”verestää pahasti”.

-Mikäli hänellä ei suurimman porvarispuolueen kimppuun käydessään ole arsenaalissaan enää mitään muuta kuin homoviha, niin sopii kysyä mihin kansankosiskelusta gradunsa tehneen maisterisjätkän poliittinen perusosaaminen on kadonnut. Vaikka Soini onkin tykästynyt irlantilaisiin kansansatuihin, niin tämän nimenomaisen sateenkaaren päästä menninkäinen tuskin löytää kultapataa, Jalonen toteaa.

Vaasalainen perussuomalaisten kuntapoliitikko Raija Koivisto arvosteli Soinin kirjoittelua aikaisemmin tänään sanomalla, että kirjoitus ”otti sydämen syrjään”.