Hallituksen kaavailemat työsopimuslain muutokset voivat lisätä uusien työpaikkojen syntymistä ja vanhojen tuhoutumista, mutta ne eivät taloustieteellisen tutkimuksen mukaan vaikuta työllisyyteen merkittävässä määrin.

Näin päättelevät Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tutkimusjohtaja Niku Määttänen ja tutkimuspäällikkö Antti Kauhanen, jotka ovat selvittäneet irtisanomisten ja määräaikaisten työsuhteiden lisäämisen vaikutusta työllisyyteen.

SAK ilmoitti aiemmin tänään vastarinnasta hallituksen kaavailemiin työsopimuslain muutoksiin ja puheenjohtaja Jarkko Eloranta vetosi ilmoituksessaan juuri Etlan selvityksiin. Hallitus haluaa helpottaa yksilöperusteista irtisanomista alle 20 hengen yrityksissä ja mahdollistaa määräaikaiset työsuhteet ilman erityisiä perusteluja alle 30-vuotiaiden työttömien työllistämiseksi.

Hallituksen on määrä antaa molemmat lait eduskunnalle syksyllä. SAK uhkasi hallitusta torstaina työtaistelutoimilla, jos lait etenevät eduskuntaan, mutta jätti lopullisen päätösvallan mahdollisista poliittisista työtaisteluista työpaikoille. Kesän aikana SAK:n on lähinnä tarkoitus "aktivoida ammattiosastoja", ja liitot ryhtyvät toimiin työpaikoilla vasta kesälomien jälkeen, ellei maan hallitus peräänny.

Etlan Määttäsen mukaan muutokset eivät vaikuttaisi työllisyyden kokonaistasoon.

–Perusanalyysi on, että muutokset saavat aikaan lisää rekrytointeja ja lisää irtisanomisia, eli virta kasvaa molempiin suuntiin, Määttänen sanoo.

Sen sijaan muutokset voisivat vaikuttaa positiivisesti työttömien asemaan, koska heille voi avautua nykyistä enemmän työllistymismahdollisuuksia. Määttäsen mukaan etenkin pitkäaikaistyöttömien työllistymistä muutokset voisivat auttaa.

Lue koko juttu Talouselämästä